EnergiWatch

Investeringer i grøn energi er gået i stå

Siden 2009 er investering fra private i energiteknologi faldet med 98 pct. Det skyldes blandt andet usikkerhed om den politiske linje på området, fortæller aktører.

Private investeringer i energiteknologi er faldet med 98 pct. siden 2009, og samtidig bliver de offentlige midler mere end halveret frem mod 2020, viser en ny undersøgelse.

Det skriver Børsen.

Undersøgelsen er blevet foretaget af Deloitte for Dansk Energi, DI Energi og IDA. Hos DI Energi fortæller branchedirektør Troels Ranis, at Danmark kan risikere at miste sin førertrøje inden for energiteknologi, hvis ikke niveauet løfter sig inden for et par år.

Hos Innovationsfonden fortæller direktøren Peter Høngaard Andersen, at de manglende investeringer kan ødelægge alt det, der er blevet opbygget, og at det kan tage mellem fem til ti år at få bygget op igen. Børsen skriver, at flere aktører peger på, at usikkerhed om den politiske linje er årsag til, at investeringsniveauet er lavt.

"Der er tale om en politisk prioritering. Man har besluttet, at det ikke er et område, vi skal investere lige så meget i over de næste år. Jeg forstår det ikke," siger Peter Høngaard Andersen til Børsen.

Lilleholt: Vi skal vise Trump at grøn energi betaler sig

Brintbranche uddeler ris og ros til eksportstrategi

Industrien: Regeringens nye eksportstrategi bliver ædt op af nedskæringer

Industrien kræver politisk svar på landvind før sommer

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere