EnergiWatch

Energichef: Dansk førerposition truet af høje afgifter

Danmark har verdens bedste betingelser for grøn energi, men vi er slet ikke i mål endnu, mener Dansk Energi.

En analyse foretaget af Verdensbanken viser, at Danmark er førende i verden, når det gælder om at tilvejebringe de bedste muligheder for at øge brugen af vedvarende energi.

Men det må ikke få os til at hvile på laurbærrene, mener Lars Aagaard, der er direktør for Dansk Energi.

Selv om vi er langt fremme med udbredelsen af grøn energi, så er det kun meget få steder i transportsektoren og fjernvarmeværkerne, som er baseret på elektricitet.

Det skyldes ifølge Lars Aagaard vores meget høje afgifter på strøm.

"Så længe de er så høje, som tilfældet er nu, så får vi ikke omlagt vores boligopvarmning og vores transportsektor til vedvarende energi. Og så risikerer vi at sætte vores forspring over styr, når udbud og efterspørgsel på grøn energi ikke følges ad," siger han.

Lars Aagaard efterlyser, at man fra politisk side prioriterer at sænke elafgifterne.

Det vil være mindst lige så gavnligt for samfundet, økonomien og miljøet som en sænkning af skatten på arbejde, mener han.

"Der bliver snakket meget om dynamiske effekter af en lavere indkomstskat. Det vil sige, at skattelettelser til dels tjener sig selv ind igen, fordi den sparede skat bliver brugt til at skabe større økonomisk aktivitet i samfundet. Men det samme gør sig jo gældende, når det gælder energiafgifter. Hvis de blev mindre, vil folk have flere penge til forbrug, og lønpresset vil samtidig tage af," siger Lars Aagaard.

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) lover over for Ritzau, at regeringen senere i år vil komme med et udspil, som skal være med til at fastholde Danmarks førerposition på energiområdet.

Han afventer dog en rapport fra den såkaldte energikommission, der har fået til opgave at komme med anbefalinger til Danmarks fremtidige energipolitik.

Danmark har haft verdens bedste betingelser for grøn energi

Lilleholt: Danmark kan drage fordel af CO2-reform

SF: Når regeringen ikke følger Folketinget, skal den tvinges

Regeringen opgiver klimamål for 2030

Forsiden lige nu

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Pensionskasser står klar med milliarder til energiinvesteringer

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i energiprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere