EnergiWatch

PSO kan nøjes med at blive justeret

Et nyt notat viser, at PSO-ordningen blot skal justeres for at leve op til EU-reglerne. Den nye mulighed deler de politiske vande.

Det er slet ikke nødvendigt at smide hele PSO-ordningen på finansloven, viser et nyt notat fra Ea Energianalyse. Det skriver Altinget.

Notat skulle ifølge Altinget vise, at EU har godkendt ordninger i andre lande, der minder om den danske model.

"Når man følger debatten, lyder det jo som om, at EU mener, hele ordningen er ulovlig. Men det er altså ikke værre, end en justering kan rette op på det. Den danske ordning kan bare tilpasses, og endda på forskellige måder, viser notatet. Den nuancering, synes jeg, er gået tabt," siger Asbjørn Bjerre, direktør i Danmarks Vindmølleforening, til Altinget.

Det er Danmarks Vindmølleforening, der har bedt Ea Energianalyse om at lave notatet, der splitter partierne på Christiansborg. De Radikale kalder det vand på deres mølle, mens Socialdemokratiet ser det som et bevis på, at man kan gå i flere retninger. Hos DF mener man, at der er fordele ved "finanslovsmodellen", mens Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt fra Venstre står fast på beslutningen om at afskaffe PSO-afgiften og i stedet finansiere den grønne udvikling via finansloven.

Lilleholts forsinkelser kan koste danskerne tusinder af kr. på varmeregningen

Venstre står fast på at droppe kystnære møller

Her er det grønne selskab, der er glad for PSO-udspillet

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere