ANNONCE
lilleholt.jpg Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO/arkiv

Rød blok hiver klimaminister i samråd

Venstre side af tinget er tvivl om, hvad den kontroversielle landbrugspakke, der allerede har kostet en minister taburetten, betyder for klimaet. Derfor hiver de nu energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd om pakkens betydning for klimaet.

AF

Det står ikke klart hvad, hvad klimaeffekten er af den landbrugspakke, som nu tidligere Eva Kjer Hansen var med til at udarbejde, og det får rød blok til at hive energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd.

Det skriver Altinget.

"Vi efterspurgte i januar den reelle klimaeffekt af landbrugspakken og fik nogle ufuldstændige og misvisende svar om, at landbrugspakken ville have en neutral klimaeffekt," siger Christian Poll, Alternativets klimaordfører, i en mail til Altinget.

Miljø og fødevareministeriet  har tidligere vurderet, at pakken ikke ville have en negativ indvirkning på klimaet. Det facit kan man ifølge Altinget kun komme frem til, hvis man bruger et beregningsgrundlag, der ikke flugter med Danmarks EU-forpligtelser.

Derudover har Energistyrelsen i et høringssvar givet udtryk for, at det ikke stod endegyldigt klart, om landbrugspakken ville føre til øget udledning af drivhusgasser.

Christiana Figueres stopper som FN's klimachef

Danmark skærer CO2-udslip af Kinas kulkraftværker  

Kina dropper nye kulminer de næste tre år  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her