EnergiWatch

Rød blok hiver klimaminister i samråd

Venstre side af tinget er tvivl om, hvad den kontroversielle landbrugspakke, der allerede har kostet en minister taburetten, betyder for klimaet. Derfor hiver de nu energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd om pakkens betydning for klimaet.

Det står ikke klart hvad, hvad klimaeffekten er af den landbrugspakke, som nu tidligere Eva Kjer Hansen var med til at udarbejde, og det får rød blok til at hive energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd.

Det skriver Altinget.

"Vi efterspurgte i januar den reelle klimaeffekt af landbrugspakken og fik nogle ufuldstændige og misvisende svar om, at landbrugspakken ville have en neutral klimaeffekt," siger Christian Poll, Alternativets klimaordfører, i en mail til Altinget.

Miljø og fødevareministeriet har tidligere vurderet, at pakken ikke ville have en negativ indvirkning på klimaet. Det facit kan man ifølge Altinget kun komme frem til, hvis man bruger et beregningsgrundlag, der ikke flugter med Danmarks EU-forpligtelser.

Derudover har Energistyrelsen i et høringssvar givet udtryk for, at det ikke stod endegyldigt klart, om landbrugspakken ville føre til øget udledning af drivhusgasser.

Christiana Figueres stopper som FN's klimachef

Danmark skærer CO2-udslip af Kinas kulkraftværker

Kina dropper nye kulminer de næste tre år

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere