EnergiWatch

Obama vil fordoble forskningen i grøn energi

USA's budget til forskning i klimavenlig energi skal op på 85 mia. kr. inden 2021, hvis det står til landets præsident. Den republikansk-kontrollerede Kongressen forventes dog at vende tommelfingeren nedad.

Når amerikanerne tænder airconditionen eller fylder badekarret med varmt vand, skal det i langt højere grad løbe på grøn energi. Sådan lød det fra USA's præsident Barack Obamas ugentlige tale. Derfor vil han med sit nye budgetforslag fordoble forskningen for grøn energi inden 2012, så investeringerne til den tid lyder på 12,8 mia. dollar (85 mia. kr.). Det skriver businessgreen.com.

Ifølge Obama vil investeringerne sætte gang i jobskabelsen, sænke omkostningerne for grøn energi og skubbe de fossile brændstoffer i baggrunden.

Obama foreslår olieafgift på 10 dollar tønden

Budgettet skal dog godkendes af Kongressen, før det kan effektueres, og her er der ikke den store opbakning til planen blandt det republikanske flertal. Derfor er formændene for budgetudvalgene i henholdsvis Repræsentanternes Hus og Senatet, allerede igang med at lægge et alternativt budget. Næste budgetår starter i oktober.

Barack Obama håber dog, at netop investeringerne i den grønne energi vil overleve vejen gennem Kongressen.

"Mens republikanerne i Kongressen stadig overvejer sin holdning til klimaændringer, opdager mange af dem, at grøn energi er en utrolig kilde til velbetalte job for deres vælgere," sagde han i sin tale.

Disse lande sikrede Vestas rekordår

Amerikansk olieafmatning tager til

Maersk Drilling fyrer 80 på rig i USA

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere