EnergiWatch

Ukraine vil have russisk gasledning droppet

Danmark og EU vil vende både Ukraine og fællesskabet i EU ryggen, hvis man siger ja til at udvidde Nord Stream-forbindelsen. Det siger landets udenrigsminister i tirsdagens Berlingske.

Det kan komme til at så splid mellem Danmark og Ukraine, hvis EU og Danmark tillader en udvidelse af Nord Stream-gasrørledningen, der skal fragte russisk gas til Tyskland. Det skriver Berlingske Business tirsdag og citerer den ukrainske udenrigsminister for en bøn om ikke at blåstemple projektet.

Nord Stream 2-ledningen, der er på tegnebrættet sideløbende med den planlagte Nord Stream 1-ledning, vil give ukrainerne tabte fortjenester i gastariffer i milliardklassen. Kapaciteten på Nord Stream 2 vil være på 55 mia. kubikmeter om året - det samme som Nord Stream 1. Også derfor vil en godkendelse være det samme som at vende EU ryggen, mener ministeren.

"Projektet strider imod hele ideen om europæisk solidaritet. Det strider imod ideen om diversificering af energikilder og transportruterne for energi. Det strider også imodden tredje energipakke i EU-lovgivningen. Det er heller ikke økonomisk levedygtigt - og derfor et politisk defineret projekt," siger Pavlo Klimkin, der tilføjer, "den danske regering bør arbejde inden for ideen om europæisk solidaritet.

Planerne for Nord Stream-ledningerne bliver varetaget af bl.a. Gazprom, Shell og E.On. Berlingske oplyser, at folkene bag projektet påtænker at ansøge om en dansk miljøgodkendelse til næste år.

Polens præsident: Russisk gas ødelægger solidaritet i EU

Gazprom dropper udbud på kontroversiel gasledning

Lidegaard efterlyser dansk udmelding om kontroversiel russisk gasledning

Polen køber gas ad omveje - på 13.000 kilometer

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere