EnergiWatch

Østrig venter milliardhandel med Iran efter atomaftale

Østrigs præsident spår et profitabelt forhold mellem de to lande i forbindelse med et offficielt statsbesøg.

Østrig og Iran vil styrke samhandlen markant i forlængelse af den atomaftale, som blev indgået i sommer med udsigt til, at de internationale sanktioner mod Iran løftes.

Aftalen om øget handel er indgået under et sjældent besøg af en europæisk statschef i Teheran, hvor Østrigs præsident, Heinz Fischer, tirsdag har talt med den iranske præsident, Hassan Rouhani.

Det er første gang i mere end ti år, at en vestlig statschef er på officielt besøg i Teheran.

"Vi venter at øge samhandlen til 300 millioner euro på kort sigt, og vi ser derefter frem til en markant styrkelse af de økonomiske bånd," siger Østrigs præsident, Heinz Fischer.

300 millioner euro svarer til 2,2 milliarder danske kroner.

Heinz Fischer skal senere tirsdag mødes med Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei. Det sker sjældent, at vestlige ledere mødes med ayatollahen.

Atomaftalen blev indgået tidligere på sommeren mellem Iran, de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd og Tyskland.

Til gengæld for at reducere sit atomprogram og fraskrive sig muligheden for at udvikle atomvåben vil de internationale sanktioner mod Iran blive droppet.

Obama sikrer opbakning til Iran-aftale

Obama tæt på at kunne få atomaftale gennem Kongressen

Vestas rygtes tæt på comeback i Iran

Maersk på spring i Iran efter atomaftale

Iran er på vej med vindmølleordrer for milliarder

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere