EnergiWatch

EU og Storbritanniens fælles skæbne er klar inden for tre uger

EU og Storbritannien regner med at have en endelige skilsmisseaftale klar inden for tre uger.

De største forhindringer i Bruxelles i forbindelse med Storbritanniens exit fra EU er størrelsen på Storbritanniens økonomiske bidrag til EU efter brexit - og krisen i Nordirland.

Det skriver Financial Times.

Inden for få dage vil EU og Storbritannien påbegynde anden runde af brexit-forhandlingerne, så der kan ligge en endelig aftale klar den 4. december.

EU-diplomater i Bruxelles ser gode chancer for "betydelig fremgang," men advarer også om politiske fejlkalkuleringer i forhold til skilsmisseforlig og Nordirland.

Tyskland og Frankrig er urokkelige i forhold til kravet om økonomisk kompensation. Derudover skal der betydelige kompromiser til at løse den betændte situation ved grænsen til Irland, der ikke stiller sig tilfreds med en økonomisk aftale til 40 mia. euro.

"Man skal ikke tro, at blot ved at løse det økonomiske problem, at man derved er berettiget til at fortælle Irland, at landet skal komme videre. Vi kommer ikke videre," siger Simon Coveney, Irlands udenrigsminister, til the Evening Standard.

Prisfald skubber til britiske ambitioner om flere vindjobs

Britisk regeringslammelse hæmmer væksten i grønne job

Forsiden lige nu

Norsk analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere