EnergiWatch
ANNONCE
Magnus_Hall_10.jpg

Vattenfall analyserer på Dongs nulbud

Dongs bud på opførelse af tyske havvindparker med nul kroner i støtte var forudsigeligt, men kom før end forventet, lyder det fra Vattenfall. Det svenske energiselskab analyserer på, hvor lave bud man kan levere til efterårets vindrunder.

Press8.jpg

Semco Maritime leverer nyt stort underskud

Den Esbjerg-baserede virksomhed led også i 2016 kraftigt under den faldende aktivitet indenfor olie- og gas. Bundlinjen gik i rødt for tredje år i træk med det største underskud i den treårige periode, og selskabet måtte også sidste år fyre medarbejdere.

Vattenfall Ormonde.jpg

Vattenfall mister omsætning men øger på vind

Den svenske energigant Vattenfall har fået en vanskelig start på 2017. Selskabets bundlinje er tæt på halvveret i forhold til samme kvartal sidste år, der dog bød på ekstraordinære frasalg.

skifergas skifer skiferolie southwestern.jpg

Her har Trump skabt boomstemning

Donald Trump lovede at skaffe masser af nye job og har skabt boomstemning i Colorado, som ligger oven på et af USA’s største lagre af naturgas. Men miljøforkæmpere raser over præsidentens afvisning af klimaændringer og nedskæringer på miljøbeskyttelse.

marianne_wiinholt.jpeg

Dongs kassemester ryster ikke på hånden

En nul-bud på tysk vindpark, intet salg af oliedivisionen og få byggeprojekter af havmølleparker. Nyhedsstrømmen har været usædvanlig omkring Dong Energy i 1.kvartal. En svag indtjening i kvartalet er dog ikke noget man skal være bekymret for, lyder det fra selskabets finansdirektør.

vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Salg og biomasse giver overraskelser i Dong-divisioner

Dong begynder nu at høste frugterne af konverteringer til biomasse. "Nu producerer (vi, red.) langt mere på biomasse end på kul, og det påvirker vores varmeindtjening positivt," forklarer finansdirektør Marianne Wiinholt.

biomasse kraftværk vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft1_72dpi.jpg

Energieksporten faldt sidste år

Nye tal viser, at den danske eksport af energiteknologi og -services tog et let fald i 2016. Danmark er dog stadig det EU-land, hvor den største andel af eksporten kommer fra energisektoren, og energiminister Lars Chr. Lilleholt tror på, at en ny eksportstrategi kan hjælpe virksomhederne fremad.

Jesper Hjulmand.jpg

Seas-Nve vokser med mere end 3.000 procent

"Det er sådan et regnskab, man normalvis kun kommer til at opleve at aflægge én gang i sit liv," forklarer direktør i Seas-Nve, som i dag kan præsentere et resultat, hvor bundlinjen klart overgår toplinjen. Bagsiden af sidste års store medalje er dog heller ikke til at tage fejl af.