ANNONCE
Kunder i amerikansk Home Depot.jpg rockwool

Rockwool opjusterer efter salgsvækst

Danske stenuldsproducent kan mærke opsvinget i byggebranchen, og selvom det sætter tydelige spor i selskabets toplinje i første halvår, så er opgaven at gennemføre prisstigninger. Rockwool opjusterer både for driftsresultatet, salg og investeringer.

Lil Holt.jpg

Lilleholt skyder vind-industriens støttedrømme ned

En hidsig talkrig mellem energiministeren og Vindmølleindustrien er blusset op forud for forhandlinger om en ny støtteordning for landvind. Lars Chr. Lilleholt kalder industriens model for en kampagne til egen vinding, mens industrien beskylder ministerens beregninger for at være "det værste makværk."

tyra.jpg

Dansk offshore øjner muligheder efter Maersk-salg

Det vækker glæde hos danske virksomheder, som lever af oliebranchen, at Total vil flytte sit hovedkvarter for Nordsøen til Danmark. Rambøll Olie & Gas, Esbjerg Havn og Danske Maritime er alle optimister.

kul-2.jpg

BHP Billiton tilbage i plus efter minekatastrofe

Mineselskabet BHP Billiton er tilbage med overskud i det forskudte regnskabsår for 2016/17, efter at selskabet året før var i et exceptionelt underskud på grund af en katstrofe i en af selskabets miner.

tesla x.jpg

Tesla stormer frem i Norge

Mens det går skidt for den danske del af Tesla, har de svært ved at få armene ned i Norge. Afgifter på den efterspurgte, amerikanske elbil har altafgørende betydning

larschristianlilleholt.jpg

Solcelleejere har mistet tilliden til minister

I sidste uge ændrede klima-og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) holdning i sagen om ekstraregninger til solcelleejere. Foreningen af Danske Solcelleejere har fortsat mistillid til ham.

FørsteDråber.jpg

Eneretsbevilling til 40 kr. forlader Mærsk efter salg til 47 mia. kr.

OLIEEVENTYR: Afdøde skibsreder A. P. Møller købte eneretten til udnyttelse af olie og gas i den danske undergrund for 40 kr. Investeringen er forrentet mindst et par milliarder gange for A. P. Møller-Mærsk siden prins Henrik den 1. august 1972 drejede den blå losseventil mod venstre på tankskibet "Marie Mærsk" og lod den første danske olie strømme i land til Gulfs store raffinaderi på Stigsnæs ved Skælskør.

Lil Holt.jpg

"Det er en lidt speciel dag"

Med frasalget af Maersks oliedivision er det kun et danskejet olieselskab tilbage i den danske del af Nordsøen. Det kalder energiministeren for "lidt specielt", men han er glad for, at køberen efter alt at dømme både har evner og pengene til videreføre Maersks nordsøforretning til gavn for Danmark.

Jørgen Holm Westergaard energi danmark

Energi Danmark overstråler sig selv i første halvår

Der er fart på ekspansionsplanerne hos Energi Danmark. Elhandlerne har haft medvind i Sverige og i Tyskland, der er købt vindmøller for 300 mio., og væksten er finansieret af en bunke succesfulde, nye virksomhedsobligationer.

gorgon-maiden-LNG-cargo.jpg

Chevron accepterer skattesmæk

Olieselskabet indgår forlig med de australske skattemyndigheder i sag om fifleri med rentebetalering. Sagen kan medføre 50 milliarder ekstra i skattekassen, siger minister.

NKT_Cables.jpg

NKT varmer op til USA-offensiv

Med åbningen af et kontor i USA gør NKT klar til at kæmpe ved store kabeludbud såvel til land som til havs. Fabriksåbning i USA kan være en mulighed inden for en ikke så fjern fremtid.

Block_Island.jpg

Se havvind som en erhvervsstyrke

Debat: Danmark skal fastholde sin position som førende på havvind. Men rederier som er aktive indenfor eksempelvis opsætning af havvindmøller har dog en udfordring, da de skattemæssigt er ringere stillet end konkurrenterne.