ANNONCE
GE2 (3MW).jpg

GE nedjusterer markant efter sløjt kvartal

Industrikæmpen General Electric må nedjustere efter et svagt tredje kvartal. Selskabet kan dog glæde sig over en øget ordreindgang på vindmøller, men måtte dog også se produktionen falde i kvartallet.

Scatec-solpark.jpg

Norske Scatec Solar buldrer frem takket være Statoil

En partnerskabsaftale med Statoil har sikret den norske solcelleudvikler Scatec Solar et fremragende tredjekvartal, hvor omsætningen er mere end fordoblet, og bundlinjen er vendt fra et underskud til et trecifret millionoverskud.

svanberg.jpg

BP skal finde ny formand

Efter otte år som formand trækker svenskeren Carl-Henric Svanberg sig nu tilbage fra topposten i BP.

rig.jpg

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Olie.jpg

Stabile oliepriser torsdag morgen

Der er stille og roligt på råvaremarkederne torsdag morgen, hvor hverken priserne på olie, guld eller industrimetaller bevæger sig voldsomt.

Rønne Havn_udvidelse_2050 fase 1

Rønne Havn melder klar til stor udvidelse

Bornholm sætter gang i første fase af en storstilet udvidelsesplan, som blandt andet skal gøre Rønne Havn i stand til at servicere den kommende vækst i havvindmøllesektoren. Andre havne er også i gang med storstilede udviklingsplaner i et kapløb om at blive en hovedhavn i Østersøen.

sverige vestas aapua.jpg

Russere vil udvikle arktisk vindmølle

Tre russiske forskningsinstitutioner melder sig klar til snart – sammen med "internationale partnere" – at præsentere vindmølleplatform til brug nord for polarcirklen.

Thea_Larsen.jpg

EUDP uddeler 183 millioner

30 danske projekter og 25 vedrørende internationalt samarbejde får støtte fra årets pulje af det energiteknologiske teknologiprogram.

Lars Aagaard.jpg

Dansk Energi vil flytte elprisguide i kamp mod "opgavetyveri"

Det er for nemt for smarte elsælgere at snøre forbrugerne på Energitilsynets online elprisguide, og tjenesten er blevet for dyr i drift. Det mener energiselskabernes interesseorganisation, som vil privatisere tjenesten. Forbrugerrådet er uenig.