EnergiWatch
ANNONCE
Frihedsgudinden New York city hav skyline

Fiskere taber sag mod amerikanske havvindmøller

Ønsket om at stoppe det 800 MW store vindmølleprojekt ud for New York City er ikke lykkedes for en sammenslutning af fiskere. "Men vi fortsætter sagen, og vi er sikre på, at har loven på vores side," lyder det fra foreningen, som håber at få lagt projektet i graven.

Lars aagaard dansk energi.jpg

Dansk Energi: Stor fremtid i abonnementsordninger

Der er en stor fremtid i at tænke energiløsninger på samme som den nye abonnementsordning på varmepumper, mener direktøren for Dansk Energi, Lars Aagaard. "Det kan være starten på noget rigtig stort," siger han.

Lilleholt.jpg

Lilleholt: Varmepumper på abonnement er win-win

I forsøget på at få flere danskere til at vælge varmepumper i stedet for oliefyret bliver en ny abonnementsordning nu en realitet. Ordningen sker i samarbejde mellem energiministeriet og fem selskaber.

renault zoe.jpg

Norge fortsætter lyn-udrulning af elbiler

I årets første måned blev der solgt 381,5 gange så mange elbiler i Norge som i Danmark. Inklusiv hybridbiler sat elbilerne på mere end en tredjedel af det norske marked.

dannebrog co2

SF: Når regeringen ikke følger Folketinget, skal den tvinges

SF vil have gjort klimaloven til en klimabudgetlov med et fast loft over udledningen – ligesom der er loft over de økonomiske udgifter i de statslige budgetter. Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at indsatsen er tilstrækkelig, og at en ændret klimalov vil være spild af tid.

V126_night_MG_7536.jpg

Analytiker: Vestas kan følge med Siemens og fyre i Danmark

Presset på omkostningerne, som onsdag udløste massefyringer hos Siemens Wind Power, er også en realitet for konkurrenten Vestas. Det kan føre til, at den danske vindmølleproducent også kan blive tvunget til opsigelser, påpeger en analytiker.

Anders Stouge.jpg

Dansk Energi forventer positiv effekt af kvote-reform

Den nye reform af EU’s system for kvotehandel vil på den korte bane have en begrænset men positiv effekt, lyder vurdering fra brancheforeningen Dansk Energi. Men det er et stykke vej endnu, siger vicedirektøren.

Lilleholt.jpg

Lilleholt: Danmark kan drage fordel af CO2-reform

Beslutningen om at skrue ned for antallet af CO2-kvoter kan blive til Danmarks fordel, mener energiministeren. Han kalder reformen for et stærkt signal og understeger nødvendigheden af at ændre på systemet, der ellers vil være en trussel mod den grønne omstilling.

co2 kraftværker udledning

EU-Parlamentet vedtager reform af kvotesystem

Der var lagt op til en tæt afstemning om en reform af EU's system for handel med CO2-kvoter, men flere af de overordnede forslag blev godkendt af et flertal. Forslaget om en importafgift blev dog nedstemt.

havmøller havvindmøller lm wind offshore.JPG

Holland stemmer for at finde yderligere en havpark

Dong og Shells lave priser får et flertal i det hollandske parlament til at pålægge regeringen at undersøge muligheden for yderligere havvindparker. Det vil være grønt flertal også efter det snarlige valg, vurderer forslagsstilleren.

WindparkNoordostpolder.jpg

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist

Pensionskasserne mærker, at der er mindre afkast at hente på nye havvindprojekter, end man var vant til for bare to-tre år siden. Der er dog større afkast at hente, hvis man er klar til at tage risikoen ved at være blandt de første, der går ind i havvindmarkederne i USA og Taiwan. PKA ser allerede på konkrete projekter i de nye markeder.

kul co2 klima forurening

Kvoteskrotning skal redde CO2-handel

En hårdt tiltrængt reform skal redde EU's system for CO2-handel. Onsdag stemmer EU-Parlamentet om forslag, der får stor betydning for erhvervsliv og investorer.