ANNONCE
Maersk Tankers.png Foto: Maersk Tankers/Norsepower

Mærsks salg af Maersk Tankers er faldet helt på plads

Maersk Tankers er nu officielt blevet solgt til Mærsk-familiens investeringsselskab APMH Invest.

AF RITZAU FINANS

A.P. Møller-Mærsks salg af en af sine mindre divisioner, Maersk Tankers, til Mærsk-familiens investeringsselskab er nu gennemført.

Shippingkonglomeratet er ved at neddrosle sine aktiviteter på olieområdet og sælger flere divisioner fra. Salget af Maersk Tankers blev annonceret i midten af september.

Mærsk-familiens APMH Invest betaler 1,17 mia. dollar, svarende til 7,4 mia. kr., på kontant og gældsfri basis.

Salgsprisen er så tæt på den bogførte værdi af Maersk Tankers hos A.P. Møller-Mærsk, at den regnskabsmæssige effekt bliver "ubetydelig", oplyser selskabet.

Købsprisen kan dog blive justeret opad senere, hvis tankskibsmarkederne forbedres. Den maksimale regulering kan her blive på 200 mio. dollar. Den kan udnyttes én gang og udløber 31. december 2019.

Prisen kan også blive reguleret, hvis APMH Invest videresælger skibe til en højere pris end købesummen og en aftalt minimumsforrentning. Denne regulering udløber 30. juni 2019, eller hvis købesumsreguleringen benyttes.

Det kontante provenu fra handlen vil Mærsk bruge til at nedbringe gæld.

Salget af Maersk Tankers følger efter salget af Maersk Oil i august til franske Total for omkring 47 mia. kr. i form af aktier og gæld. Tilbage på hylden med salgsskilte er stadig divisionerne Maersk Drilling og Maersk Supply Services.

Efter salget vil Maersk Tankers fortsætte under samme navn og med Mærsk-koncernens syvtakkede stjernelogo som en del af sit varemærke.

A.P. Møller Holding A/S køber Maersk Tankers

Analytiker sætter pris på Maersks energiselskaber

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her