ANNONCE
opec.jpg Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Rekyl i oliepriser efter fredagens prisfald

RITZAU FINANS

Der er let stigende priser på oliemarkedet mandag morgen, og guldpriserne tager et hop på spekulation om en forestående nordkoreansk raketaffyring.

Oliemarkedet stiger en smule i den tidlige asiatiske handel, hvor de kinesiske handlere er tilbage efter en uges fravær.

Fredagens markante prisfald giver anledning til et mindre rekyl, samtidig med at markedet spekulerer i, at Saudi-Arabien vil fortsætte med at begrænse produktionen for at understøtte priserne.

De amerikanske olieinstallationer i Louisiana, Mississippi og Alabama, som har været lukkede på grund af orkanen Nate, er planlagt til at genåbne mandag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 55,75 dollar mod 55,20 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 49,45 dollar mod 49,15 dollar fredag eftermiddag.

På guldmarkedet afvejer investorerne risikobilledet i forbindelse med rapporter om en forestående nordkoreansk langdistanceraket-afprøvning.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Vitols topchef ser global olieefterspørgsel toppe om 10 år Olieselskab overvejer havmøllepark i Jamaica Maersk-rederi snupper økonomidirektør i Lillerød Danske konsulenter går Dong i bedene på havvind  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her