EnergiWatch

Oliepriser på fortsat højt niveau

Råoliemarkederne fortsætter sit momentum fra torsdag.

Torsdagens høje priser på oliemarkedet holder næsten fredag morgen, mens guldprisen siver i modsat takt med obligationsrenterne.

Oliemarkedet lægger forsigtigt ud fredag. Markedsdeltagerne overvåger endnu en tropisk storm på vej mod Den Mexikanske Golf, mens de kinesiske handlere fortsat er fraværende på grund af den ugelange Golden Week fejring.

Udsigten til udvidede olieproduktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) og andre producenter som Rusland, bidrager til at støtte priserne og holder den amerikanske referenceolie over 50 dollar per tønde.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 56,90 dollar mod 57,00 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,70 dollar mod 50,90 dollar torsdag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Færøsk olieboss skal være topchef for ombrust bank

Olieprisdyk men fortsat på højt niveau

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Fortsat høje oliepriser

Forsiden lige nu

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere