ANNONCE
harvey.jpg Foto: /ritzau/David J. Phillip

Olieindustrien er igen på benene efter Harveys hærgen

Godt to uger efter orkanen Harvey lammede den texanske olieindustri, er man nu næsten tilbage til normalen.

AF

Genopretningen af den lokale olie- og energiindustri i Texas er i fuld gang, efter den kraftige tropiske orkan Harvey for godt to uger siden gik i land på den amerikanske østkyst.

Ifølge The New York Times er havnen i Houston samt delstatens andre store havne næsten tilbage til normal drift, olie- og gasproduktionen i den sydlige del af Texas stiger hurtigt, og otte ud af de 20 raffinaderier, som helt eller delvist lukkede under orkanen, operer på normalt niveau. 11 af de 12 andre raffinaderier, som blev ramt, forbereder sig nu på at starte op igen.

Landets største olieraffinaderi Motiva, der er ejet af Saudi Aramco, og som har base i Port Arthur i Texas, skal ifølge avisen være oppe med 40 pct. af dets kapacitet i løbet af denne weekend og havnebyen Corpus Christi modtager igen tankskibe med brændstof til raffinaderierne, og råolie bliver igen lastet.

Exxon Mobils raffinaderi i Beaumont har været det langsommeste til at genoptage driften, men energikilder siger til The New York Times, at det er typisk for Exxon Mobil, at de gradvist undersøger deres udstyr og tager ekstra forholdsregler for at undgå ulykker før genstart.  

Den gennemsnitlige nationale pris for en gallon, cirka 3,79 liter, for almindelig benzin lå på 2,67 dollar fredag morgen lokal.

  Oliepriserne falder til ro efter storm

  Havne melder sig så småt klar igen efter Harveys raseren

  Benzinprisen falder mens raffinaderierne gør klar til ny produktion  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her