EnergiWatch

Den britiske offshoresektor mister stadig jobs

Der bliver fortsat færre arbejdspladser i den britiske offshoresektor. I første halvår af 2017 er der forsvundet yderligere 13.000 jobs. "Jeg kan ikke se noget lys for enden af tunnellen," siger fagforeningsleder.

Den britiske offshoresektor mister stadig arbejdspladser, selv om flere olieselskaber har varslet, at de vil skrue op for investeringerne efter flere år med smalkost.

En ny opgørelse fra brancheorganisationen Oil & Gas UK anslår, at der er forsvundet 13.000 britiske jobs i oliebranchen i første del af 2017.

Jeg har været involveret i den her industri i 45 år, og det er det værste, jeg nogensinde har set. Jeg kan ikke se noget lys for enden af tunnellen"

Steve Todd, landssekretær i fagforeningen RMT
Hovedparten af det seneste fald er sket hos de selskaber, som lever af at servicere olieselskaberne, skriver avisen The Guardian.

Nedgangen i antallet af arbejderpladser føjer sig til en allerede negativ trend, som begyndte, da olieprisen pludselig begyndte at falde i midten af 2014 og tvang energiselskaberne til at skære ned.

I 2014 var der 500.000 ansatte i den britiske offshoresektor. I slutningen af sidste år var antallet faldet til 315.000, viser opgørelse fra Oil & Gas UK.

Efter de massive spareprogrammer har flere af de helt store olieselskaber annonceret, at de er klar til igen at bruge flere penge på vedligehold og efterforskning. Men fagforeningen RMT, som organiserer maritime ansatte, tror ikke på, at de vil kunne mærkes i den britiske del af Nordsøen.

"Jeg har været involveret i den her industri i 45 år, og det er det værste, jeg nogensinde har set. Jeg kan ikke se noget lys for enden af tunnellen," siger landssekretær Steve Todd.

"Om noget ser det kun ud til at blive værre. Jeg er endnu ikke overbevist om, at der er tegn på bedring," siger han til The Guardian.

Lavt investeringsniveau presser leverandører i olieindustrien

Tre år efter oliekollaps skraber investeringerne bunden

DNV GL: Olieefterspørgslen vil flade ud i 2020

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere