EnergiWatch

Norsk børsdebutant kan skrotte flere rigge

Borr Drilling, som mandag fik grønt lys til at en børsnotering i Oslo, skriver i et prospekt, at det overvejer at skrotte op til seks rigge i sin flåde. Ti af tolv rigge er i oplæg, skriver Dagens Næringsliv.

Det nystartede norske rigselskab Borr Drilling overvejer at skrotte flere af sine rigge.

Selskabet, som mandag fik grønt lys til at gå på børsen i Oslo, skriver i et prospekt, at ti ud af i alt 12 rigge er i oplæg.

Heraf er flere så gamle, at det muligvis bedst kan betale sig at sende dem til ophugning. Det skriver Dagens Næringsliv, som er i besiddelse af prospektet.

"Seks af riggene er bygget før 2010. Det er ikke sandsynligt, at de vil kunne sikre sig arbejde, før markedet har bedret sig betydeligt eller i det hele taget," skriver Borr Drilling i prospektet til investorerne.

"Selv om selskabet vil søge efter arbejde til riggene, så vil det være vanskeligt at sætte dem i arbejde til acceptable rater, og derfor kan det være mere økonomisk fordelagtigt at skrotte nogen af dem. Det vil indebære et nettotab for selskabet," lyder det ifølge DN.no.

Borr Drilling er startet Tor Olav Trøim, som er tidligere var finansdirektør i John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill.

Borr Drilling får grønt lys til norsk børsdebut

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Norsk rigoperatør søger 250 nye medarbejdere

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere