EnergiWatch

Mindre selskaber vil ind på norsk sokkel

Det er i høj grad mindre selskaber, som i disse år søger om at blive enten operatører eller licensejere af felter på den norske kontinentalsokkel, skriver det norske medie Sysla.

Norske Oljedirektoratet er for tiden i gang med at behandle en række ansøgninger fra selskaber, som vil ind på den norske kontinentalsokkel enten som operatør eller licensejer af felter.

De otte ansøgninger, der for tiden ligger på myndighedens bord, er med til at bekræfte tendensen om, at det i høj grad er mindre selskaber, som i de sidste år har domineret billedet i ansøgningsprocessen, skriver det norske medie Sysla.

"De store internationale selskaber bliver der færre af. Det hænger nok sammen med olieprisen. Flere er mere fokuserede på deres hjemmeområder, hvor de allerede er etableret," siger Oljedirektoratets chefingeniør Kjetil Kaada til det norske medie.

Indtil videre har to selskaber fået godkendt deres ansøgning i år. Pandion Energy, der har fået grønt til at overtage Tullow Oils udvindingtilladelser på norsk sokkel, er blevet prækvalificeret som licensejer, mens olieselskabet Okea har opnået forhåndsgodkendelse som operatør.

Ansøgningerne kommer primært fra norske selskaber, mens også et hollandsk og japansk selskab har søgt om en forhåndsgodkendelse. Selskaberne er følgende ifølge Oljedirektoratets hjemmeside:

  • Japex
  • NCS E&P
  • ProRes E&P
  • Tyr Exploration
  • Antares Norge
  • Dyas B.V
  • Forties Petroleum - ansøger om at blive operatør
  • Mime Petroleum

Den norske stat høster igen guld fra oliefelterne

Norge venter udbygningsplaner for 125 mia norske kr

Norge åbner for massiv olieefterforskning i Barentshavet

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere