EnergiWatch

Medie: Maersk børsnoterer Oil og skrinlægger andre planer

Maersk Oil kan blive børsnoteret allerede om et halvt år, skriver Berlingske på baggrund af unavngivne kilder. Samtidig skrinlægger koncernen planerne om at sende Maersk Supply Service og Maersk Drilling på børsen.

Maersk står over for en snarlig opsplitning, og allerede om et halvt år kan konglomeratet tage det første store skridt med en børsnotering af Maersk Oil.

Det skriver Berlingske med henvisning til en række unavngivne kilder med indsigt i opsplitningen.

"Maersk Oil vil efter planen blive børsnoteret selvstændigt, og det vil ske inden for de næste seks-tolv måneder," siger en kilde til Berlingske Business.

Hvad der skal ske med Maersk Tankers, er stadig ikke afklaret, lyder det.

Sidste år meldte Maersk ud, at koncernen ville blive splittet i to dele – en transportdivision og en energidivision. Den danske koncern har undersøgt, om det var muligt at børsnotere flere af de fire selskaber i energidivisionen, Maersk Energy. Men det er sandsynligvis kun Maersk Oil, der er egnet til en selvstændig børsnotering.

I janaur sagde topchef Søren Skou i et interview med Bloomberg TV under det økonomiske topmøde i Davos, at Maersk-gruppens energiselskaber sandsynligvis ville blive børsnoteret hver for sig.

Maersk regner med børsnotering af energi-selskaber

Analytiker: Rivalers fusion holder døren åben for Drilling-salg

Maersk Oil står til at skrumpe voldsomt

Fremtiden er endnu uvis for de uønskede børn i Mærsk

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere