ANNONCE
tyra.jpg Foto: Maersk Oil

Medie: Maersk børsnoterer Oil og skrinlægger andre planer

Maersk Oil kan blive børsnoteret allerede om et halvt år, skriver Berlingske på baggrund af unavngivne kilder. Samtidig skrinlægger koncernen planerne om at sende Maersk Supply Service og Maersk Drilling på børsen.

AF

Maersk står over for en snarlig opsplitning, og allerede om et halvt år kan konglomeratet tage det første store skridt med en børsnotering af Maersk Oil.

Det skriver Berlingske med henvisning til en række unavngivne kilder med indsigt i opsplitningen.

"Maersk Oil vil efter planen blive børsnoteret selvstændigt, og det vil ske inden for de næste seks-tolv måneder," siger en kilde til Berlingske Business.

Hvad der skal ske med Maersk Tankers, er stadig ikke afklaret, lyder det.

Sidste år meldte Maersk ud, at koncernen ville blive splittet i to dele – en transportdivision og en energidivision. Den danske koncern har undersøgt, om det var muligt at børsnotere flere af de fire selskaber i energidivisionen, Maersk Energy. Men det er sandsynligvis kun Maersk Oil, der er egnet til en selvstændig børsnotering.

I janaur sagde topchef Søren Skou i et interview med Bloomberg TV under det økonomiske topmøde i Davos, at Maersk-gruppens energiselskaber sandsynligvis ville blive børsnoteret hver for sig.

Maersk regner med børsnotering af energi-selskaber  

Analytiker: Rivalers fusion holder døren åben for Drilling-salg  

Maersk Oil står til at skrumpe voldsomt  

Fremtiden er endnu uvis for de uønskede børn i Mærsk  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her