EnergiWatch

Olieprisen i laveste niveau i syv måneder

Analytiker vurderer, at olieprisen fortsat er under pres på grund af ringere efterspørgsel, men et stigende udbud.

Olieprisen holder sig lav torsdag og ligger på det laveste niveau i syv måneder.

Onsdag faldt futures på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering til august med 3,5 pct. til 47,00 dollar, og det er stort set også niveauet torsdag morgen. Den amerikanske reference olie, WTI, oplevede samme udvikling. Olieprisen er i juni faldet omkring 8 pct.

Faldet i olieprisen skyldes en uventet stor stigning i lagrene af benzin ifølge en opgørelse af Energy Information Administration, EIA. Lagrene af benzin steg 2,1 mio. tønder, mens der ifølge estimater fra Bloomberg News var ventet et fald.

"Efterspørgslen er ikke så stærk som ventet, og udbuddet fortsætter med at stige trods faldende pris," siger chefmarkedsstrateg hos CMC Marklets i Sydney Michael McCarthy til Bloomberg News. Han vurderer videre, at det nedadgående pres på olieprisen vil fortsætte.

Stigende olieproduktion presser priserne ned

Hollændere vil gøre nyt forsøg på at finde lollandsk olie

Forsiden lige nu

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere