ANNONCE
Al-Shaheen.jpg

Qatar støtter historisk Opec-aftale

Trods de politiske problemer med Saudi-Arabien vil Qatar tilslutte sig den forlængede oliereduktion, skriver Wall Street Journal.

RITZAU FINANS

Qatar tilslutter sig det globale oliekartel Opecs strategi om at reducere olieproduktionen indtil marts 2018. Qatars energiminister, Mohammed al-Sada, meddelte søndag, at den aktuelle situation i regionen ikke skal sætte en stopper for Qatars internationale ansvar.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ud over Qatar sidder naboerne Saudi-Arabien og De Forende Arabiske Emirater med i organisationen for olieproducerende lande, Opec. Indtil for nylig udgjorde de en stærk alliance, men det ellers gode forhold har lidt et knæk, da Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater har anklaget Qatar for at skjule ekstremister. Dette afviser Qatar dog.

"Omstændighederne i regionen skal ikke forhindre Qatar i at hædre sin internationale forpligtelse om at reducere olieproduktion," siger Mohammed al-Sada ifølge The Wall Street Journal.

Det lille land i Den Persiske Golf producerer omkring 2 pct. af Opecs samlede olie-output, hvilket svarer til 618.000 tønder om dagen.

Qatar har tidligere spillet en vigtig rolle i store olieaftaler. Eksempelvis forhandlede Mohammed al-Sadar i 2016 en produktionsaftale med Iran, der sikrede, at Saudi-Arabien og andre mindre lande i regionen konkurrerede på lige vilkår om markedsandele.

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her