EnergiWatch

Nord Stream: EU har brug for gassen

EU har har brug for al den gas, som man kan komme i nærheden af, lyder det fra konsortiet bag Nord Stream 2, der ikke mener, at EU eller Danmark kan indføre lovgivning, der kan bremse gasledningen.

Gasledningen Nord Stream 2 er mildest talt omstridt, og nu melder konsortiet bag ud, at EU slet ikke kan undvære gasledningen, der skal sende russiske gas gennem Østersøen til Tyskland.

Det skriver Børsen.

"Vi ser ikke for os, at man på EU-niveau vil kunne indføre lovgivning, der er indrettet mod vores projekt. Beslutningskompetencen ligger hos medlemsstaterne, og det har EU-Kommissionen også bekræftet. Så vi kan ikke se, at den politiske stemning, der er om projektet lige nu på EU-niveau, reelt vil kunne forhindre projektet i at blive gennemført. Det vil jo være imod alt det, som EU står for, herunder bestemmelserne om ligebehandling. Og hvis Danmark indfører ny lovgivning rettet direkte mod vores projekt, vil det ikke være i overensstemmelse med EU-retten," siger Sebastian Sass, der er leder af Nord Stream 2-konsortiets EU-afdeling i Bruxelles, til avisen.

Han fortæller, at EU har brug for al den gas, man overhovedet kan skaffe, og derfor undrer han sig over kritikken af gasledningen. I Danmark deler energiministeren Lars Chr. Lilleholt dog ikke den opfattelse. Han henviser til, at EU-Kommissionen har udtalt, at der ikke er behov for Nord Stream 2. Samtidig ser han ingen problemer i at indføre lovgivning, der ville kunne medvirke til at bremse gasledningen.

Samtidig med at debatten raser omkring Nord Stream 2, har en anden gasledning meldt sin ankomst. Her skal ledningen, Baltic Pipe, via Danmark forbinde norske gasfelter i Nordsøen med Polen. Det mener Sebastian Sass kan være en fordel, da det viser, at der er behov for gas. Lars Chr. Lilleholt fortæller derimod, at det handler om, at Polen ønsker gas fra Norge, at det er en god forretning, og at det er spørgsmål om, hvem man vil gøre sin afhængig af.

EU-Kommissionen varsler snarligt Nord Stream 2-forslag

Gazprom lever godt af EU's gasappetit

Rusland: Nord Stream 2 er alene et kommercielt projekt

USA advarer Danmark om ja til russerne

Forsiden lige nu

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere