ANNONCE
South Pars - An over view of SPD9 - Photo Milad Payami - Statoil.jpg Foto: Milad Payami - Statoil

Iran afviser Maersk-plan for kæmpe gasfelt

Maersk Oils tilbud om at udvilke South Pars har ikke været godt nok for den iranske stat og er blevet afvist. Forhandlingerne om at udvikle på feltet fortsætter.

RITZAU FINANS

Maersk Oil har fået en kurv fra Irans nationale olie- og gasselskab.

Det danske selskab havde indsendt en udviklingsplan for næste fase af South Pars, et enormt gas- og oliefelt i Den Persiske Golf, men det har iranerne nu afvist, fortæller viceolieminister Ali Kardor til nyhedsbureaet Trend News Agency ifølge Reuters.

Forhandlingerne fortsætter og ventes afsluttet inden marts 2018, men Maersk Oils hidtidige tilbud var ikke godt nok, hvad gælder udvindingsmodel og -grad, siger Ali Kardor, der er chef for statsejede National Iranian Oil Company, ifølge Reuters.

South Pars er særligt interessant for Maersk Oil, efter at det Mærsk-ejede olie- og gasselskab mistede kontrakten på det nærliggende Al Shaheen-felt, der ligger i Qatars del af golfen. Felterne er begge del af samme kæmpekompleks af olie, gas og kondensat, også kaldet South Pars/North Dome.

Maersk Oil har ad flere omgange været meldt tæt på en aftale med iranerne, især efter at parterne indgik en hensigtserklæring i oktober 2016. Endnu er det dog ikke blevet til en konkret aftale.

Maersk Oil afviser ifølge Reuters at kommentere meldingerne.

Analytiker: Rivalers fusion holder døren åben for Drilling-salg

Maersk Drilling-konkurrenter fusionerer i milliardhandel

Maersk Drilling forlænger kontrakt med oliegigant

Seadrill overrasker positivt trods fortsatte kvale

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her