EnergiWatch

Novozymes-kunde får plus i ethanoldivision

Amerikansk ethanol-elefant leverede overskud i første kvartal uden dog at have helt det ventede trut i trompeten.

Den amerikanske ethanolproducent Archer Daniels Midland (ADM) kunne ikke helt leve op til markedets prognoser i første kvartal.

ADM omsatte for 15 mia. dollar og leverede et overskud på 0,60 dollar per aktie i årets første tre måneder, men der var forventet henholdsvis 15,1 mia. dollar og 0,62 dollar på de to nøgleposter ifølge analytikerestimater samlet af Bloomberg.

Inden for forretningsområdet "bioproducts", som omfatter selskabets ethanolproduktion, gik ADM til gengæld fra røde tal til overskud. Driftsoverskuddet i divisionen steg fra et minus på 12 mio. dollar i første kvartal af 2016 til et plus på 10 mio. dollar i starten af dette år.

"Bioproducts havde fremgang i forhold til sidste år med meget stærk eksport og forbedrede marginer, hvilket skabte solide resultater inden for ethanol," skriver ADM i regnskabet.

ADM køber blandt andet enzymer til sin ethanolproduktion hos danske Novozymes.

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere