EnergiWatch

Siem Offshore ændrer 2016-regnskab efter brasiliansk tab

Offshorerederiet ændrer regnskabet for 2016 efter et tab på 60,3 mio. dollars i datterselskabet Siem Brazil på grund af svækket valuta og tabte kontrakter.

Norske Siem Offshore har justeret regnskabet for 2016, efter at offshorerederiet har registreret et tab på 60,3 mio. dollars, svarende til 419,9 mio. kr., i det brasilianske datterselskab Siem Brazil.

Det oplyser det norske rederi i en meddelelse til Oslo Børs. Her fremgår det, at Siem Offshore efter regnskabsreglerne IAS 39 tager tabet på foregående års valutasvækkelse i landet samt ophævede kontrakter på rederiets fartøjer.

Datterselskabet Siem Brazil har benyttet sig af en hedging-strategi, hvor datterselskabet har bygget skibe i Brasilien, hvor indtægter nomineret i dollars fra specifikke fartøjer og relaterede kontrakter blev matchet med gælden opgjort i dollars.

En svækket valuta i Brasilien - hvor den brasilianske real er blevet devalueret fra 2,6 real til 4 real overfor dollaren - samt at olieselskabet Petrobras har ophævet flere kontrakter for rederiets fartøjer, der indgik i strategien har dog betydet, at Siem Offshore har konkluderet, at det var usandsynligt, at den akkumulerede saldo naturligt ville vende sig igen gennem selskabets operationer.

Tabet registreres efter, at Siem Offshore præsenterede de foreløbige regnskabstal for 2016 23. februar i år. Derfor må selskabet nu revidere tallene, så nettotabet, der kan henføres til aktionærer nu lyder på et minus på 142,4 mio. dollars mod tidligere udmeldt 82,1 mio. dollars.

Siem-ejer tilbyder at købe obligationer

Siem Offshore vil forlænge milliardlån

Siem Offshore forventer overkapacitet flere år frem

Forsiden lige nu

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Pensionskasser står klar med milliarder til energiinvesteringer

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i energiprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere