EnergiWatch

Mærsk kan være tæt på iransk olieaftale

Om mindre end et mulehår kan det danske olieselskab være på vej ind i en iransk koncession.

Maersk Oil meldes igen tæt på at lande en aftale om at udvikle et stort oliefelt i Iran. Det skriver det iranske nyhedsbureau Mehr News.

Irans olieminister, Bijan Zanganeh, tror ifølge Mehr News på en aftale i den nærmeste fremtid mellem landets nationale olieselskab, National Iranian Oil Company, og Maersk Oil.

Der er tale om oliefeltet South Pars, der ligger ved siden af oliefeltet Al Shaheen i Qatar. Her var Maersk Oil i 25 år partner, men kontrakten udløb sidste år og gik i stedet til konkurrenten Total.

Det er ikke første gang, at der har været forlydender om, at en aftale var på trapperne. Tilbage i februar forlød det ligeledes, at parterne var tæt på hinanden.

Avis: Maersk Oil slutforhandler i Iran

To Opec-lande klar til at forlænge olieaftale

Uforudsigelige Trump er en trussel for oliemarkedet

Franskmænd fremhæver fravredet Maersk-felt i forklaring på fremgang

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere