EnergiWatch

30 år efter opdagelse åbner dansk oliefelt for hanerne

Ravn-feltets olie, der blev opdaget i 1986, kan nu endelig flyde til overfladen. Tyske Wintershall håber på, at feltet kan danne fundamentet for en ny olieklynge.

Nordsøen får sig en ny oliekilde. Tyske Wintershall og Nordsøfonden er endelig klar til at bore olien op af Ravn-feltets lagre, skriver Berlingske.

Det er første gang i ti år, at Nordsøen får sig et nyt oliefelt, og det er mere end 30 år siden, at Ravn-feltets olie blev opdaget.

I 2006 overtog Wintershall Ravn-feltet sammen med den danske statspartner Nordsøfonden.

Ravn-feltet kan blive begyndelsen på et olieeventyr for Wintershall, der kigger nærmere på potentialet for olieudvinding i området omkring Ravn-feltet.

"Vi føler os sikre på, at det er begyndelsen på noget positivt, og nu skal vi til at forstå, hvordan reservoiret opfører sig. Er disse resultater positive, så vil det gøre os i stand til at gå videre," siger Robert Frimpong, der er adm. direktør i Wintershall Nordzee, til Berlingske.

 

Nordsøen er en underskudsforretning for Storbritannien

Maersk Oil får de første dråber olie fra grænsefelt i Nordsøen

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere