ANNONCE
Welltractor_på_job.jpg

Robotterne er rykket ind hos Welltec

Olieserviceselskabet Welltec har forbedret sin effektivitet markant ved at investere i robotteknologi på fabrikken i Allerød. Det har givet Welltec mulighed for at hente produktion hjem fra Polen.

AF

Investeringer i robotteknologi betyder, at danske Welltec har trukket en stor del af sin produktion hjem til Danmark.

Selskabet, som leverer serviceløsninger til olieindustrien, har de seneste år introduceret robotter på sin fabrik i Allerød, hvor de har afløst manuel arbejdskraft.

Det har forbedret effektiviteten så meget, at det har været muligt at hente en del af produktionen hjem fra Polen, skriver Børsen.

"Vi var begyndt at outsource til lavkostområder, og den udvikling kunne egentlig have fortsat, men vi ville gerne udnytte effekterne af at have udvikling og produktion under samme tag," siger Mads Sørensen, leder af Welltecs maskinfabrik, til avisen.

Han fortæller, at tiltaget har betydet, at det er muligt for Welltec at fastholde arbejdspladser i Danmark frem for at rykke dem til udlandet, hvor omkostningerne ofte er billigere.

Den forbedrede effektivitet kommer samtidig på et tidspunkt, hvor Welltec er presset af længere tid med lav oliepris. Sidste år måtte selskabet nedbringe medarbejderstaben med 20 pct.

Udfordringerne for Welltec fortsætter i 2017

Dansk offshore-kæmpe: Er bunden nået? Vi ved det ikke

Billig olie koster energibranchen dyrt

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her