ANNONCE
opec.jpg Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Opec-lande levede op til 91 pct. af aftalen i februar

Opec-landene levede op til lidt mere end ni tiendedele af deres fælles nedskæringsaftale i februar. Det fortæller det internationale energiagentur, IEA, i sin månedsrapport.

RITZAU FINANS

91 pct. af nedskæringsaftalen fra december 2016 blev overholdt, efter at Opec-landene øgede produktionen med 170.000 tønder per dag til 32,01 mio. tønder per dag i februar.

Stigningen kan tilskrives Saudi-Arabien, som øgede produktionen med 180.000 tønder per dag i måneden og dermed var kun 20.000 tønder fra sin daglige kvote på 10 mio. tønder.

IEA bemærker dog, at der ikke er sket et fald i olielagrene trods nedskæringerne i januar og februar. De kommercielle lagre i OECD-landene voksede i januar med 48 mio. tønder til 3,03 mia. tønder, medles det. Februar har dog budt på et marginal fald i lagrene ifølge de foreløbige tal.

Olieprisen tog ikke stor notits af månedsrapporten fra IEA, da en tønde Brent-olie kortvarigt tabte cirka 10 cent per tønde men hurtigt var tilbage i et prisleje omkring 51,60 dollar per tønde.

Tirsdag faldt olieprisen kraftigt efter meldinger om produktionsstigningen i Saudi-Arabien, men det tabte blev genvundet i løbet af samme aften.

Eon siger farvel til fossil fortid med milliardunderskud

Skotsk VE-boss takker af

Dommer afslår stammes bøn om at stoppe Dakota-olieledning

Olieprisen svinger tilbage til niveau før Opec-rapport

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her