EnergiWatch

Olieprisen svinger tilbage til niveau før Opec-rapport

Markante sving i priserne har præget handlen med de mest omsatte råvarer onsdag morgen.

På oliemarkedet er priserne vendt tilbage til udgangspunktet fra før tirsdagens store drop til det laveste niveau i tre måneder i kølvandet af en Opec-rapport, der viste en overraskende stigning i de globale råolielagre samt en ligeså overraskende stigning i den saudiarabiske produktion.

Men tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste den stik modsatte udvikling i USA, idet faldende lagre stod i diametral modsætning til analytikernes forventede lageropbygning.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 51,60 dollar mod 50,50 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,50 dollar mod 47,40 dollar tirsdag eftermiddag.

Olieprisen falder kraftigt efter saudiarabisk melding

Opkøbsrygter løfter norsk olievirksomhed

Engie overvejer stort milliardopkøb af Innogy

Ekspert: Nyt olieprisdyk kan ligge lige om hjørnet

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere