ANNONCE
olie10.jpg Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

Ekspert: Nyt olieprisdyk kan ligge lige om hjørnet

Der ligger og lurer et markant fald i olieprisen i 2017, spår Leonardo Maugeri fra Harvard University.

AF RITZAU FINANS

Efterspørgslen på olie kan fortsat slet ikke følge med udbuddet, og vi er på mod endnu et markant dyk i prisen.

Sådan er situationen, hvis man skal tro energiekspert Leonardo Maugeri fra Harvard University, som i 2012 forudsagde et skarpt fald i olieprisen.

Det skriver Financial Times.

På trods af store anstrengelser af oliekartellet Opec og 11 andre lande for nedskæringer er produktionen fortsat høj, hvilket primært kan tilskrives den amerikanske skiferolieproduktion og ældre projekter, som blev godkendt inden prisdykket i 2014-16.

"Det er ikke for tidligt at hejse et rødt flag. Medmindre vækst i olieefterspørgslen stiger til rekordniveau i løbet af 2017, så kan olieprisen være på vej mod endnu et markant fald," skriver Leonardo Maugeri i en analyse.

Maugeri, som er tidligere chefstrateg i det italienske olieselskab Eni, har en database over 1200 oliefelter verden over, som viser, at der er sket en kraftig stigning i olieproduktion fra oktober til januar.

Ifølge databasen lyder produktionen for første kvartal af 2017 på 99,5 mio. tønder olie og gas om dagen, mens efterspørgslen lyder på 97 mio. tønder om dagen.

Den amerikanske produktion forventes desuden at stige yderligere. Amerikanske olieselskaber havde skåret deres skiferolieproduktion med 40 pct. de seneste tre år, men vil øge produktionen over hele linjen i år, skriver Financial Times.

Olieprisfald fastholdes i forventning om øgede lagre

Statoil skruer op for vedvarende energi

Problembarnet Hejre koster kassen for Bayerngas

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her