EnergiWatch
ANNONCE
olie10.jpg Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

To Opec-lande klar til at forlænge olieaftale

Irak og Angola er angivelig parate til at forlænge den samlede Opec-aftale om at skære olieproduktionen. Dog halter begge lande tilsyneladende noget efter i forhold til at overholde aftalen, skriver Bloomberg.

AF

To medlemmer af olieorganisationen Opec - Angola og Irak - giver nu udtryk for en villighed til at forlænge den samlede Opec-aftale om at reducere olieproduktionen, således at aftalen også gælder i andet halvår af 2017.

Det skriver Bloomberg.

Siden Opec og yderligere 11 lande i slutningen af sidste år forpligtede sig til at reducere produktionen af olie med i alt ca. 1,8 mio. tønder om dagen, har olieprisen hævet sig og stabiliseret sig i et leje omkring 56 dollars.

Og adspurgt om Opec bør forlænge aftalen, svarer Iraks olieminister Jabba Al-Luaibi på en konference i Houston til Bloomberg, at "det er sandsynligt, vi bliver nødt til det. Irak har til fulde overholdt reduktionerne, der blev aftalt sidste år."

Også Angola, i form af det statsejede olieselskab Sonangol, synes klar til at forlænge aftalen, så længe det er nødvendigt.

Ifølge en undersøgelse, Bloomberg News har foretaget, halter begge lande dog efter i forhold til at overholde den produktionsnedgang, de forpligtede sig til. Mens Angola indtil videre har nået 78 pct. af deres mål, har Irak nået 58 pct.

Opec-aftalen fra sidste år lyder på at sænke produktionen med 1,2 mio. tønder om dagen i den første halvdel af 2017. Yderligere 11 lande, heriblandt Rusland, fulgte op på den aftale ved at udmelde, at de tilsammen ville sænke produktionen med 600.000 tønder.

Irak øger eksport af olie i februar  

Analyse: Olieindustrien tør ikke røre ved Iran på grund af Trump  

IEA tror på større olieforbrug og længere sejlture

Maersk: 50 dollars er den nye normal for oliemarkedet

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her