EnergiWatch

Oliepris konsoliderer sig efter stigninger

Selv om amerikanerne viser større appetit på olieboringer, holder olieprisen sig i ro.

Efter relativt store yoyo-bevægelser fredag er olieprisen faldet lidt mere til ro mandag morgen i et niveau lige under 57 dollar for en tønde nordsøolie.

Oliehandlerne har fået nyt fra USA, hvor en rapport viser, at antallet af borerigge er steget for tiende uge i streg til det højeste niveau i et år. Modsat er der tegn på, at Saudi-Arabien og de øvrige medlemmer af sammenslutningen af olieeksporterende lande, Opec, holder deres fælles aftale om at reducere produktionen, rapporterer Bloomberg News.

"Oliemarkedet har fundet en midlertidig ligevægt og virker i øjeblikket tilfreds med at træde vande omkring niveauet. Vi har fået anekdotisk bevis for en produktionsnedgang hos Opec, og det er nok til at holde markedet fast," siger markedsanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets til Bloomberg News.

Mandag morgen handles futuren på den amerikanske WTI-olie til en pris på 53,75 dollar per tønde, efter at den ved dansk børslukketid fredag havde ligget i 53,66 dollar. Nordsøolien koster endvidere 56,89 dollar mod 56,67 dollar fredag.

80 supplyskibe er forældede til opgaver i Nordsøen

Samsung Heavy lander milliardordre fra BP

Forsiden lige nu

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere