EnergiWatch

Oliepris står stille og afventer Libyen

Udsigten til at Libyen måske igen vil sende olie på markedet får oliemarkedet til at holde vejret.

Oliepriserne har holdt sig på et relativt stabilt niveau natten til torsdag efter pæne stigninger sidst på eftermiddagen onsdag.

Torsdag morgen ligger futuren på en tønde brent-olie i 56,38 dollar, hvilket er uændret i forhold til ved midnatstid men over niveauet fra ved dansk børslukketid onsdag kl. 17, da prisen var 55,80 dollar.

Den amerikanske referenceolie, WTI, handles endvidere til 53,15 dollar tønden mod 52,65 dollar onsdag kl. 17.

Ifølge Bloomberg News er opturen for olieprisen blevet bremset torsdag morgen, da investorerne forholder sig til udsigten til stigende udbud fra Libyen, som genåbner en større eksportterminal, efter at den midlertidigt har været nedlukket på grund af en intern konflikt.

Libyen er ikke en del af sammenslutningen af olieeksporterende lande, Opec, der sidste år vedtog en plan om at reducere produktionen, hvilket har været stærkt understøttende for olieprisen, da det ses skabe en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.

"Fokus er på rebalanceringshistorien. Tiden må fortsat vise, om aftalen, der blev indgået sidste år om produktionsbegrænsninger, rent faktisk vil blive gennemført," siger Barnabas Gan, økonom hos Oversea-Chinese Banking, til Bloomberg News. Han venter, at olieprisen vil stige til 65 dollar per tønde ved udgangen af året.

Torsdag kommer der tal for de amerikanske olielagre, som ifølge et estimat fra Bloomberg News ventes at være faldet med 2 mio. tønder i sidste uge.

Den amerikanske olieindustri vejrer morgenluft

Regeringen mørklægger centrale Nordsø-tal

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere