EnergiWatch

Mærsk får mulighed for at byde på olieprojekter i Iran

Maersk Oil kommer med i en pulje af olieselskaber, der kan få lov at byde på iranske olie- og gasprojekter.

Danske Maersk Oil er med i en pulje af olieselskaber, der kan få lov at byde på en række olie- og gasprojekter i Iran, som skal i udbud ad flere omgange.

Det skriver Reuters med henvisning til det iranske olieministerium, Shana.

Blandt de i alt 29 selskaber, som er med på listen, finder man desuden store spillere som Gazprom, Shell og Total.

De udenlandske selskaber er inviteret inden for, efter at der er blevet lavet en ændring i den iranske lovgivning, der blandt andet åbner op, at udenlandske selskaber må eje andele i iranske virksomheder.

Samtidig har Iran været ramt af restriktioner fra udlandet som følge af landets atomprogram, men de ophørte på en lang række områder i starten af 2016, hvilket har fået flere virksomheder til at rette fokus mod Iran.

Maersk Drilling får kontrakt på 12 mio. dollar

Olie-chef: Maersk gør det nødvendige

Oliegiganter i nervekrig: Hvem blinker først?

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere