EnergiWatch

Skandaleramt brasiliansk olieselskab sælger ud

Det forgældede olieselskab Petrobras har fået solgt ud af sine aktiver over de seneste par år. Men fremtidige frasalg kan blive svære, lyder det.

Det statsejede brasilianske olieselskab Petróleo Brasileiro - bedre kendt som Petrobras - har efter en længere periode fået solgt en del af sine aktiver fra.

Det har i længere tid været et ønske for selskabet, da man vil forsøge at sænke den enorme gæld, som firmaet har opbygget.

Det skriver The Wall Street Journal.

Petrobas har solgt 46 procent af sine aktiver i sukker- og ethanolproducenten Guarani, hvilket giver en god sum penge på i alt 1,4 milliarder kroner.

Og derudover har selskabet også solgt nogle af sine kemi-aktier til det mexicanske selskab Alpek S.A.B. for i alt 2,7 milliarder kroner.

Petrobras sælger aktiver for 2,2 mia dollars

Det betyder, at Patrobras kan gå ind i det nye år med en god håndfuld kontanter på lidt over 4 milliarder kroner.

Nåede ikke sit mål

I løbet af de sidste to år har olieselskabet solgt aktiver fra for i alt 93 milliarder kroner.

Men på trods af det, er det faktisk under det annoncerede mål, som der var lagt for Petrobras. Her havde man gerne set, at selskabet havde fået solgt fra for 107 milliarder kroner over 2015-16.

Petrobras vil fortynde ejerskab af ethanol-gigant

Og målet om at sælge ud for lige omkring 150 milliarder kroner i løbet af 2017-18 kan blive svært, mener en analytiker.

"Spørgsmålet er, om Petrobras vil være i stand til at finde købere. Det vil blive udfordrende på grund af usikkerheden omkring de globale priser på olie og økonomien," siger Pedro Galdi, der er investeringsanalytiker hos Upside Investor, til Wall Street Journal.

Er del af større bestikkelsessag

Det har været nogle hårde år for oliegiganten, der er verdens tredjestørste.

Ikke nok med at selskabet har opbygget en kæmpe gæld, så er Petrobras også indblandet i en større korruptionsskandale, hvor selskabet angiveligt skulle have bestukket den tidligere brasilianske præsident Luiz Inacio Lula da Silva med 7,5 millioner kroner.

Han står dermed skidt til at erobre præsidenttitlen ved valget i 2018, hvor Brasilien skal finde en ny leder af landet.

Brasiliens ex-finansminister arresteret i korruptionssag

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere