EnergiWatch

Russere køber sig ind i kæmpe europæisk gasfelt

Ruslands største olieselskab, Rosneft, har med et større opkøb sikret sig adgangen til det største gasfund nogensinde i Middelhavet.

Ejerkredsen i den store Shorouk-koncessionen i Middelhavet er blevet en spiller større, efter russiske Rosneft har betalt italienske Eni 1,13 mia. dollars for en 30 pct. andel af området.

Det oplyser Eni mandag.

Koncessionen omfatter det store gasfund Zohr, der er det største fund i Middelhavet nogensinde.

Med til aftalen hører, at russerne har en option på at købe yderligere fem pct. af feltet, hvormed ejerandelen kan komme op på 35 pct. Yderligere betaler Rosneft 450 mio. dollar for at dække nogle af de omkostninger, Eni har haft i feltet frem til nu.

Ifølge Bloomberg har et hjemmemarked, der er udfordret at den statsejede gasgigant Gazprom, været med til at udløse en større opkøbsbølge i udlandet. Ifølge nyhedsbureauet har man således investeret for godt 15 mia. dollars uden for Ruslands grænser i år.

Rosneft offentliggjorde i sidste uge, at Glencore samt en statsejet fond i Qatar vil købe en andel på 19,5 pct. af selskabet af den russiske stat.

Glencore og Qatar køber sig ind i russisk oliekæmpe

Russisk minister beskyldes for at tage mod bestikkelse fra olieselskab

Anden Verdenskrig spøger bag Japans investering i Sibirien

Råvarer: Amerikansk aktivitet lægger pres på olie

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere