EnergiWatch

Norsk offshorerederi gik en milliard kroner tilbage på driften

Det norske offshorerederi DOF mistede næsten en milliard norske kroner i tredje kvartal på driften. Bundlinjen blev positiv med 577 millioner kroner efter en omfattende restrukturering i august. Men 2017 ventes at blive værre end 2016, påpeger selskabet.

DOF, der driver en flåde af offshoreskibe i det underdrejede marked i Nordsøen, mistede en stor del af sine driftsindtægter i tredje kvartal, men sluttede i sort på bundlinjen, efter selskabet i august lagde sidste hånd på en restukturering.

Rederiets driftsresultat landede i tredje kvartal på 2,036 mia. norske kroner, en væsentlig tilbagegang fra 2,901 mia. norske kroner i samme kvartal 2015, viser DOF's regnskab onsdag.

Dog røg selskabets nettoresultat i plus og sluttede på 577 mio. norske kroner mod et underskud på 428 mio. kroner i samme periode sidste år.

Den forbedrede bundlinje skyldes først og fremmest, at DOF i august endeligt kunne gennemføre en restrukturering, der bl.a. inkluderer en ny lånefacilitet på 3,8 mia. norske kroner til refinansiering af 27 skibe.

Offshoremarkedet ventes dog at blive endnu sværere i 2017, og det kan lægge yderligere pres på værdien af rederiets flåde.

"Der er stadig en nedadgående trend i OSV-sektoren (offshoreskibe, red.) med lav udbudsaktivitet i flere regioner. Til trods for, at 106 skibe var lagt op ved starten af tredje kvartal, og at sommerhalvåret normalt er højsæson, var flådeudnyttelsen og indtjeningen svag i denne region," skriver DOF i regnskabet:

"Markedet i 2017 ventes at blive mere krævende end i 2016, hvilket medfører en øget risiko for lavere beskæftigelse for selskabets flåde og dermed en risiko for yderligere fald i værdien af selskabets skibe."

Shell overvejer at afhænde norske aktiver

Saudi-Arabien og Rusland planlægger uformelt møde i Doha

Endnu et norsk offshorerederi skal restruktureres

Russisk minister beskyldes for at tage mod bestikkelse fra olieselskab

Forsiden lige nu

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere