EnergiWatch

Medie: Dong er stadig på slankekur

Der er stadig aktiviteter udset til frasalg, siger topchef Henrik Poulsen.

Det er ikke slut med at gøre Dong slankere og sælge virksomheder fra, skriver Børsen i dag.

Topchef Henrik Poulsen siger til avisen, at der det ikke drejer sig om store aktiviteter, men at frasalgs-processen stadig kører.

Ifølge analytikere vil det være oplagt for Dong at skille sig af med sine udenlandske kraftværker, og med de resterede dele af gas-infrastrukturen i Nordsøen. Desuden kunne frasalg af datterselskabet A2Sea være en mulighed.

"Gasforretningen er ret presset af de lave priser, så det kan de også sagtens være," siger Morten Imsgard, analytiker i Sydbank, til Børsen.

Dongs olie og gas-division har tidligere været forsøgt solgt, men her genereres der gode penge til resten af organisationen, så Dong er nok ikke forhippet på at komme af med denne del forretningen, vurderes det.

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere