ANNONCE
Heidrun - Photo Harald Pettersen - Statoil.jpg Foto: Harald Pettersen Statoil

Olieprisen når højeste punkt siden start-december

For tredje dag i træk er der pæne stigninger i olieprisen.

RITZAU FINANS

Olieprisen stiger fredag til det højeste niveau siden starten af december.

En tønde nordsøolie, Brent, er oppe i 42,30 dollar, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie står i 41,06 dollar. Begge priser svarer til stigninger på omkring 2 pct. i forhold til torsdag.

Det er dermed tredje dag i træk med pæne stigninger for olieprisen, der tog hop opad på omkring 3 pct. både onsdag og torsdag.

Med til at sætte skub i udviklingen er den igangværende svækkelse af dollaren oven på onsdag aftens nyheder fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Centralbankchef Janet Yellens indikationer om, at den amerikanske rente sandsynligvis kun bliver hævet to gange i år - i stedet for de planlagte fire - har sendt dollaren kraftigt sydover mod de største sammenligningsvalutaer. Da råvarer afregnes i dollar, giver det prisstigninger på blandt andet oliemarkedet.

Dertil kommer, at der er snak om mulighed for en fastfrysning af den nuværende olieproduktion, når en række olieeksporterende lande mødes i april, bemærker energiøkonom Hans van Cleef fra ABN Amro over for Bloomberg News.

I det danske C20 Cap-indeks er olieprisafhængige A.P. Møller-Mærsk den klart mest stigende aktie med en fremgang på omkring 3 pct. Også FLSmidth, hvis kunder inden for mineindustrien hjælpes på vej af de stigende råvarepriser, ligger med i toppen.

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Olie- og gasvirksomheder på UK-sokkel får skattelettelser

Dong fuldfører fyringsrunde

Kritik af minister i Statoils afrikanske korruptionssag

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her