EnergiWatch

Afmatning i forsyningsvækst anes i oliemarked

De seneste dages nedtur i oliemarkedet er vendt til små stigninger onsdag morgen.

Investorerne fornemmer en opbremsning i forsyningsvæksten, efter at olielagrene ifølge den private opgørelse fra American Petroleum Institute tirsdag viste en stigning i lagrene på 1,5 mio. tønder i sidste uge. Det er den mindste rapporterede stigning fra API i fire uger.

Nu afventes onsdagens officielle lagertal fra Department of Energym, der kan give mere indikation af tempoet i lagervæksten.

"Faldende forsyningsvækst anes nu i markedet. Der er tegn på et fald i den amerikanske produktion, og antallet af borerigge fortsætter med at sive en anelse. En kombination af de faktorer og karakteren af markedets vildt oversolgte tilstand betyder, at vi ser mere stabilitet," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 39,15 dollar mod 38,45 dollar tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 36,90 dollar mod 36,00 dollar tirsdag eftermiddag.

USA klar til skifereventyret vers. 2.0

Er det skibe eller vindmøller der har førsteret til havet?

Olien falder under 40 dollar per tønde

Lindø Industripark satser på udtjent offshoreudstyr

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere