ANNONCE
Seadrill-West-Orion-web.jpg

Seadrill eksploderer på børsen

Det norske borerigselskab vokser med 23 pct. fredag formiddag og er dermed den mest stigende aktie i Stoxx 600-indekset.

RITZAU FINANS

Det norske borerigselskab Seadrill ser ud til at gå på weekend med en ret så solid kursstigning i rygsækken. Aktien stiger med 23 pct. på børsen i Oslo fredag formiddag og ligger dermed som den mest stigende aktie i det brede Stoxx 600-indeks.

Det er spekulationer om, at den norske milliardær John Fredriksen vil putte en god stak penge i selskabet. Fredriksen solgte tidligere på ugen en andel i laksefarmen Marine Harvest og fik over en halv mia. dollar fri, skriver Bloomberg News.

Seadrill har tidligere oplyst, at man kommer med en plan for omstrukturering af den næsten 11 mia. dollar store gæld, der er i selskabet, ved udgangen af juni.

Stigningen i aktiekursen kan ifølge analytikere være accelereret at, at investorer inddækker såkaldte short-positioner i aktien, altså køber lånte aktier tilbage for ikke at tabe yderligere, hvis kursstigninger fortsætter.

"Der inddækkes short-positioner inden for den industri. Hele rigsektoren er stærkt shorted. I tillæg hertil tænker nogle måske, at Fredriksen med salget af sine aktier i Marine Harvest har flere penge at bidrage med i forhold til Seadrill," siger Lukas Daul, analytiker hos ABG Sundal Collier, til Bloomberg.

Fredriksen ejer omkring 24 pct. af borerigselskabet.

Seadrill er ifølge Bloomberg faldet 69 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

Olierigmands formue næsten halveret

Seadrill vil skære for milliarder i 2016

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her