EnergiWatch

Moody's sænker forventninger til Mærsks fremtid

Ratingbureauet Moody's tror nu ikke længere på en lysere fremtid for Mærsks kreditværdighed.

Der er ikke længere positive udsigter for Mærsks kreditværdighed, lyder det fra ratingbureaet Moody's.

I en kommentar skriver Moody's, at man sænker fremtidsudsigterne for Mærsks rating til 'stabil' fra 'positiv'. Dermed kan Mærsk formentlig ikke se frem til en ændret rating inden for en nærmere fremtid. Ratingen er i dag på Baa1.

"Vores beslutning om at ændre udsigten fra positiv til stabil afspejler primært de udfordrende markedsvilkår, der påvirker Mærsks forretninger - særligt de to største, Mærsk Line og Mærsk Oil. Det medregner også en forventet øget erosion af koncernens performance og finansielle profil for 2016, som vil stille koncernen svagt i sin rating-kategori," udtaler Marie Fischer-Sabatie, der er ledende Mærsk-analytiker i Moody's.

Mærsk står altså ikke over for en nedgradering af sin rating, men før i dag kunne koncernen have en vis forventning om at få en højere rating i fremtiden. Det er altså aflyst med dagens analyse.

Analytiker: Dongs nye ratingproblemer presser også Christiansborg

Charmeoffensiv skal gøre Dong til folkeaktie

Dong uforstående over for Moody's kreditangreb

Dong risikerer nedgradering hos Moody's

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere