EnergiWatch

Christiana Figueres stopper som FN's klimachef

Hun overtog posten efter COP15-mødet i København og har været kvinden bag aftalen ved COP20 i Paris.

FN's klimachef, Christiana Figueres, forlader posten, når hendes periode udløber i juli. Det skriver hun fredag i et brev til flere organisationer, skriver nyhedsbureauet NTB.

"Venner, jeg skriver til jer for at bekræfte, at jeg vil fortsætte perioden ud som administrationssekretær for FN's klimakonvention, som afsluttes 6. juli 2016, og at jeg ikke vil takke ja til en forlængelse," skriver hun.

Den 59-årige costaricaner overtog ansvaret for FN's klimaindsats i 2010, efter at hendes forgænger på posten, Yvo de Boer, gik af efter det skuffende klimatopmøde COP15 i København året forinden.

I brevet slår Figueres fast, at den klimaaftale, der blev indgået i Paris i december sidste år, er en historisk milepæl.

"Men der er fortsat mange opgaver forude, specielt de kommende fem år, for at sikre, at vi forvandler de gode hensigter til den virkelighed, vi alle ønsker," siger hun i brevet.

Norges klima- og miljøminister, Vidar Helgesen (Høyre), roser Figueres for hendes kamp for et bedre klima i verden.

"Hendes lederskab igennem mange år var vigtigt for at realisere Paris-aftalen. Jeg er imponeret og taknemmelig for den indsats, hun har gjort for det internationale klimasamarbejde," siger Vidar Helgesen ifølge NTB.

Olieindustrien brugte 73 mio på at forpurre klimatiltag

Dong: Klimaaftale viser vejen mod billig havvind

Olie- og gasaktier ned efter Cop21

Dansk erhvervsliv skal rykke hurtigt for at score klimagevinst

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere