EnergiWatch

Cleantechfirmaer forudser øget eksport med ny EU-plan

I næste uge præsenterer EU en ny strategi for varme- og kølesektoren, som kan betyde store muligheder for danske selskaber som Hofor.

Der er formentlig godt nyt på vej til danske selskaber, som arbejder med energieffektivitet, skriver Børsen i dag.

EU fremlægger i næste uge en strategi for varme- og kølesektoren, som skal være med til at udbrede energieffektive løsninger, og i en lækket udgave af strategien nævnes vigtigheden af en række danske styrke positioner så som varmepumper, fjernvarme og -køling m.m.

Det vækker bl.a. begejstring hos forsyningsselskabet Hofor, som også laver fjernkølingsløsninger for en række store industribygninger i København.

"I europæisk perspektiv er København jo ikke ret stor, men der er mange storbyer, der minder om København i Europa. Så der er ingen tvivl om, at det kan være med til at skabe efterspørgsel for vores løsninger," udtaler Henrik Lorentsen Bøgeskov, chef for fjernkøling i selskabet, som ejes af en række kommuner i hovedstadsområdet.

Dansk erhvervsliv skal rykke hurtigt for at score klimagevinst

Rambøll skal levere fjernkøling i hellig by

Energi-ingeniører med bedste resultat siden krisen

Energiminister lægger op til effektiviseringer

Forsiden lige nu

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere