ANNONCE
songa offshore boreplatform olie offshore.JPG

Hver fjerde Nordsø-platform kan blive skrottet

Et britisk konsulenthus er på vej med sin nedlukningsprognose for olieplatforme i Nordsøen, men allerede nu står det klart, at 25 pct. af de britiske felter er nedlukningstruet.

RITZAU FINANS

Næsten 150 olieplatforme kan blive kasseret i Storbritanniens del af Nordsøen inden for de næste ti år, hvilket svarer til 25 pct. af det samlede antal platforme. Sådan lyder meldingen fra konsulenthuset Douglas Westwood i en analyse ifølge den britiske avis The Guardian.

Nordsøen er blevet ramt hårdt af det store fald i oliepriserne, som siden 2014 har været med til at skære 65.000 job i den britiske olie- og gassektor.

"Dette skyldes et stigende antal forældede platforme i Storbritannien, som i gennemsnit er over 20 år gamle og urentable ved de nuværende råvarepriser. Det er samtidig et resultat er høje vedligeholdelsesomkostninger og dyre produktionsteknikker, som er nødvendige for ældre felter," skriver Douglas Westwood i sin analyse.

Senere på måneden vil konsulenthuset offentliggøre en nedlukningsprognose for Nordsøen, som vil analysere fremtiden for platforme tilhørende Danmark, Tyskland, Norge og Storbritannien i perioden 2016-2040.

Amerikansk olieafmatning tager til

Olieprisen retter sig efter møde i Saudi-Arabien

Hejre-milliarder kan give Dong skattebonus

Minister: Afklaring om Nordsøen inden for meget meget kort tid

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her