ANNONCE
skifergas skifer skiferolie southwestern.jpg

Obama foreslår olieafgift på 10 dollar tønden

Olieselskaberne kommer til at holde for i aftgifstmanøvren, men den amerikanske præsident understreger, at det ikke vil skade selskaberne på det globale marked.

RITZAU FINANS

Barack Obama har foreslået en skat på olie på 10 dollar per tønde. Det skriver Financial Times.

Jeff Zients, leder af det nationale økonomiske råd hos Det Hvide Hus, siger, at forslaget kun vil gælde for olieimport for ikke at skade de amerikanske olieproducenter på det globale marked. Han gjorde det desuden klart, at olieselskaberne ville komme til at betale regningen, mens det endnu ikke stod klart hvordan.

Forslaget har ikke overraskende mødt kraftig modstand fra energisektoren og spås ikke mange chancer i den amerikanske kongres, hvor et republikansk kongresmedlem kalder forslaget for dødfødt.

Men forslaget kan dog alligevel få præsidentkandidaterne, særligt i den demokratiske lejr, til at skærpe deres position på energispørgsmålet.

"Ingen er i tvivl om udfordringerne for vores transportsystem, men ingen vil tale om hvordan der skal betales for det. Præsidenten foreslår her en smart, strategisk tilgang," sagde Jeff Zients ifølge Financial Times.

Verden kan drukne i olie i 2016

BP: Ny teknologi kan booste den globale oliemængde

Olieprisen falder let fredag

Olien er en klods om benet på Mærsk

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her