ANNONCE
Hejre jacket Foto: Dong Energy

Medie: Mærsk var tæt på køb af Dongs olie

Mærsk kiggede ifølge Berlingske Business meget grundigt på et køb af Dongs olieforretning - men priserne var for langt fra hinanden til en handel.

AF

Kort tid inden Dong Energys milliardstore nedskrivning på olieforretningen var A.P. Møller - Mærsk tæt på et køb af afdelingen, skriver Berlingske Business på baggrund af unavngivne kilder.

Dong vil gerne af med olieforretningen, og Mærsk kigger på opkøb inden for sektoren. Men værdisætningen var for langt for hinanden, skriver avisen. Der skulle angiveligt være et sted mellem 10 mia. kr. og 20 mia. kr. mellem købstilbuddet og Dongs salgspris.

Det er ifølge avisen især oliefeltet Hejre, som ikke levede op til Mærsks forventninger. Oliefeltet lader ikke til at være så guldrandet som forventet, og det kan få stor indflydelse på Dong. Nedskrivningen af olieforretningen hænger ifølge Berlingske tæt sammen med de strandede forhandlinger med Mærsk. Efter forhandlingerne er værdien nedskrevet regnskabsmæssigt.

Men det angiveligt ikke kun et - måske kortvarigt - fald i olieprisen, men kan altså også skyldes, at oliefelterne er mindre værd end antaget - selv med en uændret oliepris.

Dongs olieindtjening styrtdykker efter børsnotering

Tysk olieselskab sagsøger Danmark for skattemanøvre

Dong varsler nye fyringer

Dong sætter olien i skammekrogen  

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her