EnergiWatch

S&P skærer i olie- og gasselskabers ratings

Ratingbureauet giver smæk til bl.a. Chevron og Exxon.

Standard & Poor's har skåret i kreditvurderingerne hos en række amerikanske olie- og gasselskaber. Chevron bliver skåret, mens også skifergas-producenterne får en hård medfart. Det skriver Financial Times.

Beslutningen viser, hvordan nedturen i olie- og gaspriserne har ramt både de dybt forgældede efterforsknings- og produktionsselskaber og de mere finansielt polstrede selskaber som Chevron og Exxon Mobil.

Chevrons kreditvurdering blev sænket, mens Exxon Mobils AAA-rating er sat på watch-listen. Samtidig er de tre største producenter af skiferolie og -gas, nemlig Continental Resources, Southwestern Energy og Hunt Oil, alle degraderet til "junk"-status.

S&P's prognose baserer sig på, at både Brent- og WTI-olieprisen vil snitte 40 dollar per tønde i 2016, 45 dollar i 2017 og 50 dollar fra 2018 og frem, og S&P sagde selv, at reduktionen i estimaterne gør, at selv firmaer med kreditvurderinger i investerings-klassen blev påvirket. Ved udgangen af 2014 baserede S&P sine vurderinger på en antagelse om en oliepris på 85 dollar.

En række olieselskaber har allerede skåret i deres investeringer og hævet produktiviteten, men S&P vurderede ifølge Financial Times, at planerne overvejende ikke var tilstrækkelige til at dæmme op for forværringen i kreditrisikoen i de kommende år.

S&P's nedgraderinger kommer kort efter, at en række europæiske olieselskaber fik samme tur. Shells kreditvurdering blev sænket, mens udsigterne for selskaber som BP, Statoil og Total, blev vurderet som værende negative.

Gyserregnskaber fra olieindustrien

Dongs olieindtjening styrtdykker efter børsnotering

Exxon Mobil falder drastisk i fjerde kvartal

Putin vil privatisere sig op af oliehullet

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere