EnergiWatch

Exxon Mobil falder drastisk i fjerde kvartal

Oliekæmpens aktie falder en smule i onsdagens handel, selvom kvartalsregnskabet ser bedre ud end analytikernes forventninger.

Selvom der er tøre tæsk til olie- og gasselskabet Exxon Mobil i fjerde kvartal, så overrasker det alligevel analytikerne, at det ikke er gået så dårligt som ventet.

Overskuddet per aktie endte på 0,67 dollar, og tallet er dermed bedre end de 0,64 dollar, som analytikerne havde forventet ifølge estimater fra Bloomberg News.

Tallene fremgår af selskabets estimater for fjerde kvartal og viser også, at selskabet har været hårdt ramt i perioden. I fjerde kvartal 2014 havde selskabet en indtjening i upstream på 3,4 mia. dollar, men i 2015 falder tallet til 857 mio. Det svarer til et fald på 84 pct.

Selskabets anlægs- og efterforskningsomkostninger i samme forretningssegment er faldet med 32 ptc. i perioden. De store fald er en konsekvens af en realiseret oliepris i perioden på 44,57 dollar mod 76,16 dollar i samme periode året før.

"Vores finansielle resultater afspejler det udfordrende miljø, men vi bliver ved med at fokusere på nøgletallene, herunder projektgennemførelse og effektiv omkostningsstyring," siger selskabets direktør, Rex W. Tillerson, i regnskabet.

Omvendt vender kurven inden for downstream, hvor man er gået fra en indtjening efter skat på 497 mio. dollar i fjerde kvartal 2014 til 1,351 i samme periode i år, men også her har man samlet set skruet ned for investeringerne.

I formarkedet i USA falder aktierne i selskabet med 0,8 pct. og ligger dermed til en kurs på 75,70 dollar.

Statoil køber sig ind i Uruguay

København sælger sine fossile aktier

Oliechok kan tvinge giganter til opkøb

Olieaktier ramt af knockout i årets første uger

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere