ANNONCE
Seadrill jack-up.jpg Foto: Seadrill

Nordea: Fredriksens Seadrill mangler 2,5 mia dollars

Offshore-selskabet Seadrill, som er kontrolleret af John Fredriksen, nærmer sig en gældsmur, som kan tvinge virksomheden ud i at udstede nye aktier og søge refinansiering. Det skriver Bloomberg.

JOHANNES HARTKOPF-MIKKELSEN, SHIPPINGWATCH

Det John Fredriksen-ejede offshoreselskab Seadrill mangler mindst 2,5 milliarder dollars (17 milliarder kroner) i finansiering frem mod 2018 og er dermed ved at løbe panden mod en gældsmur. Det skriver Bloomberg på baggrund af en rapport fra Nordea AB.

I rapporten skriver den Oslo-baserede analytiker Janne Kvernland ifølge Bloomberg, at refinansieringen af selskabet sandsynligvis vil indebære en kapitaludvidelse på omtrent en milliard dollars, små syv milliarder kroner.

Seadrill får pusterum med udskudte boreskibe

Ligesom mange andre selskaber er Seadrill blevet ramt af den nedtur i offshoremarkedet, der er indtruffet efter olieprisens fald.

"Seadrills gældsstruktur har været baseret på en antagelse af, at bull-markedet ville vare ved. Dets eksistens er nu truet af et isbjerg af gæld, er nærmer sig," skriver Hanne Kvernland ifølge Bloomberg og konkluderer, at selskabets skæbne ligger i hænderne på kreditorerne.

Ifølge Nordea skulle Seadrill være i stand til at dække renter og afskrivninger fra driften, men ikke tilbagebetalingen af 948 millioner dollars i obligationslån og banklån på 1,2 milliarder dollars, som forfalder i 2017.

I Seadrill udtaler CEO Per Wulff i en mail til Bloomberg, tilbagebetalingen af obligationer med forfald i september 2017 "er en af hovedprioriteterne for selskabet."

Olieprisen tvinger Danbor til at skære dybt

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

Faldende oliepris får stressen til at brede sig

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her