EnergiWatch

IEA: Markedet risikerer at drukne i overudbud

Afdæmpningen af Kinas vækst kan få oliedæmningen til at bryde yderligere sammen, siger energiagenturet.

Oliemarkederne risikerer at drukne i et overudbud af olie, som kan sende olieprisen yderligere ned. Det vurderer Det Internationale Energi Agentur, IEA, i en analyse, skriver Bloomberg News.

IEA trimmer samtidig sit estimat for den globale efterspørgsel efter olie, som følge af en afdæmpning af væksten i Kina.

IEA venter nu, at den globale efterspørgsel vil ligge på 95,7 mio. tønder om dagen i 2016, hvilket svarer til en vækst i efterspørgselen på 1,2 mio. tønder om dagen, eller 1,3 pct., mod 1,7 mio. tønder i 2015.

Samtidig vil udbuddet stige.

Mens ikke-Opec-landenes produktion ventes at falde med 0,6 mio. tønder om dagen i år, så vil Irans comeback til markedet have lukket det hul allerede i midten af 2016. Alt i alt vurderes første halvår at byde på et overudbud på 1,5 mio. tønder om dagen, skriver Bloomberg.

"Mens tempoet, hvormed lagrene opbygges, aftager i anden halvdel af året, da udbuddet fra ikke-Opec-landene falder, så kan oliemarkedet drukne i overudbud, hvis ikke der sker forandringer," skriver IEA ifølge Bloomberg og advarer direkte om risiko for nye prisfald.

Prisen på en tønde nordsøolie, Brent, ligger tirsdag 2,6 pct. højere i 29,26 dollar. Stigningen kommer dog fra et meget lavt niveau, idet prisen på en tønde Brent natten til mandag nåede det laveste niveau i 12 år i 27,67 dollar.

Finanshus: Sol og batterier vil udkonkurrere olie og gas

Iran kan sende olieprisen endnu længere ned

Forsiden lige nu

Goldwind varsler levering af 6MW havmølle

Den kinesiske vindmølleproducent lover nu, at den er klar med 6MW platform til havvindmøller i starten af næste år. Møllerne skal før eller siden til Europa, lyder det.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere